Jungfru Maria Bebådelsedagsgille

Reengarda inbjuder alla och envar att närvara på Jungfru Marie bebådelsedagsgille. Under tre dagars tid kommer det hållas kämpalek, tävling i dom sköna konsterna, föreläsningar och en bankett.

Site
Gillet kommer att vara på Allégården i Bygdeträsk, ca 5 mil från Skellefteå. Adressen är Bygdeträsk 217, Burträsk. [Google Maps] Siten har bastu och duschar och sängar att sova i. Alkohol är tillåtet.

Pga Allergi skall siten vara fri från Vitlök och starka dofter!

Mat

På fredagen serveras det kvällsfika. På lördagen frukost, lunch, mellanmål och bankett. På söndagen är det traditionsenlig våffelfrukost.

Kostnad
Site fee är 350Kr för vuxna SCA-medlemmar och 400Kr för vuxna icke-medlemmar. Barn till och med 7 år kommer gratis, men skall anmälas. Barn från 8 år till och med 15 år betalar 150kr. Skriv in ditt härad i anmälningsformuläret.
Site fee inkluderar säng för dom första 30 anmälda och betalda därefter crash space, alla mål från fredag kväll till söndag frukost inklusive bankett. Registrering med formuläret och betalning krävs för att anmälan ska vara giltig. Betalning sker till Bankkonto Swedbank 8420-2, 923 354 123-5, lämna ditt namn som meddelande och skicka sedan ett mail till leif@ershag.se så registrerar vi betalningen. Alternativt använd SWISH : 1231249721. Observera alltså att siten har 30 bäddar och att dessa går till dom första 30 som anmält sig och betalat.

Anmälan

Anmälan görs i formuläret HÄR.

Heavy fighting
Det kommer under lördagen att hållas en turnering i North of Nordmark 500, om reglernas krav på deltagare uppfylls. För aktuell ställning och regler läs mer här.

Marshal in charge: <Pending>. 

Art & Science
Ära och berömmelse skall strös över dom som gör vackra, funktionella eller i övrigt tidsenligt korrekta ting i vårt kära furstendöme. Ta med det hantverk du är stoltast över och dokumentation kring det. Utöver äran så kommer även ett pris att utdelas! Alla saker kommer att vara i en och samma kategori och det är omröstning där alla besökare på eventet får rösta som avgör vinnare.

Bågskytte
Mer info kommer inom kort….

Marshal in charge: Kicki Nordmark – Eira Orre

Reengardas Renväktare 2016
För den som har modet att träda in i listen, fingerfärdigheten för att skapa vackra ting och sinnesfriden som krävs för båge finns det ytterligare en möjlighet till ära. Den som totalt sett får bäst placering i samtliga tävlingar som hålls kommer att koras till Reengardas renväktare 2018. Antalet personer som du besegrar i varje gren räknas som poäng i totalen, vid lika poäng avgör bästa enskilda placering.  

Föreläsningar

Ej klart ännu!

Schema – Preliminärt!

Fredag 23 Mars Lördag 24 Mars Söndag 25 Mars
17:00
Siten öppnar.Ca 19:00
Kvällsmål serveras.Senare
Bryggargillet håller möte.
10:30
Turnering i heavy fighting.12:00
Lunch13:00 – 14:30
Föreläsning14:30 – 16:00
Föreläsning

18:00
Bankett.

08:00

Våffelfrukost!

Efter frukost

Städning och hemfärd.

Autokrat
Herr Brage Bågbrytare
Benny Nordmark (nordmark.benny@gmail.com)
Bågvägen 10
931 63 Skellefteå

Matokrat
Herr Torulf Blotulfsson
Leif Ershag (leif@ershag.se)

Eventet arrangeras i samarbete med studiefrämjandet.

Comments are closed.